Gullivers

V mládežnických kategoriích (netýká se letní přípravy dorostu, juniorů a mužů) budou probíhat tréninky do středy 29.6.2022 včetně. Ve čtvrtek 30.6.2022 se již tréninky nekonají.

Během velikonočních prázdnin (6.-10.4.2023) jsou až na výjimky veškeré mládežnické tréninky zrušeny.

Gullivers.

Florbalový klub Sokol Brno I EMKOCase Gullivers

11:4! Gulliveři vykradli Torpedo.

Šesté kolo 1. ligy mužů zaválo Gullivery poprvé v sezóně na sever Moravy, konkrétně do nejmladšího města v zemi. Do Havířova. Zde se na městské sportovní hale Gulls postavili domácímu Torpedu, tedy týmu se slavnou historií a zároveň týmu, se kterým se Gulliveři v posledních letech velmi často potkávají.

Před utkáním byli v o něco lepší pozici Gulliveři, když měli na kontě 6 bodů za 2 vítězství. To Torpedo se zatím muselo spokojit s pouhými 2 body, nicméně 2 body z Jaroměře se počítají všemi deseti a rozhodně nešlo očekávat jednostranný průběh na jednu či druhou stranu.

Na to dala razítko první třetina, která se dlouho nesla v duchu „Šance máme, góly proč?“ Rozhodně však nešlo o nudný děj připomínající prášky na spaní a šance, a to i gólové, se střídaly na obou stranách. První bájný pocit vstřelené branky však přišel až v 18 minutě, kdy si Černoch šikovně našel svižný balonek od Boušky a Gulls vedli. Aby toho nebylo málo, o 40 sekund později zvýšil Matula a pohled na tabuli při odchodu do kabin byl vskutku veselý.

Vesele však nezačala druhá část. Ihned po buly fauloval Pollak a v první přesilovce Torpeda se náramně trefil Vilím. I přesto se nadále góly šetřilo a za skvěle chytají Daniela Chrásta i starého známého Martina Zapletálka v bráně Torpeda už se ve druhé dvacetiminutovce míček nepodíval.

Poslední část pak začala úplně stejně, jako ta druhá, tedy dvouminutovým trestem. Tentokrát to byl však hráč domácích, jenž musel usednout na trestnou lavici a Gulls měli výbornou příležitost odskočit. Té se lapil Bouška a po Černochově pasu z první prostřelil Zapletálka. Tento moment si bude historie pamatovat jako moment, kdy skončilo šetření s góly. Už o půl minuty později totiž snížil domácí Kučera a to nemělo být vše. Ve 45 minutě využil nedůrazu hostí Holeš, na nějž navázal za půl minutu Kraus a Torpedo tak z ničeho nic vedlo. Ani to však netrvalo dlouho. O 15 sekund později vyrovnal skvělou akcí Tomáš Dvořák a o chvíli později vrátil Gulliverům vedení Bouška. Úplný klid pak vrátili hostům na hole Videman s T. Dvořákem, jejichž únikem stav gólů stoupl na číslovku 6. Posléze ještě zvýšil Matula a Torpedo bylo v úzkých. Gulls navíc stále neměli dost a díky dalším zásahům Matuly a Ulmana začalo růst do nebeské výše. V poslední minutě ještě kosmetickou úpravu přidali Černoch s Pollakem a byla z toho nejvyšší nastřílená cifra Gulliverů v 1. lize!

Je však třeba zůstat nohama pevně na zemi a nelítat v oblacích, jelikož již další víkend čeká Gulls další důležitý souboj, tentokrát doma s havířovským Slovanem!

Torpedo Havířov – Sokol Brno I EMKOCase Gullivers 4:11
branky: 
22. Jakub Vilím, 43. Ondřej Kučera, 46. Jakub Holeš, 47. Richard Kraus – 18. Václav Černoch, 18. Jakub Matula, 43. Adam Bouška, 47. Tomáš Dvořák, 49. Adam Bouška, 52. Jan Videman, 52. Jakub Matula, 56. Jakub Matula, 56. Martin Ulman, 60. Václav Černoch, 60. Patrik Pollak; rozhodčí: Pavel Kačer – Ondřej Vašíček; vyloučení: 2:2; využití: 1:2; diváků: 117; zásahy brankářů: Martin Zapletálek 18 – Daniel Chrást 22; po třetinách: 0:2, 1:0, 3:9;