Gullivers

V mládežnických kategoriích (netýká se letní přípravy dorostu, juniorů a mužů) budou probíhat tréninky do středy 29.6.2022 včetně. Ve čtvrtek 30.6.2022 se již tréninky nekonají.

Během velikonočních prázdnin (6.-10.4.2023) jsou až na výjimky veškeré mládežnické tréninky zrušeny.

Gullivers.

Florbalový klub Sokol Brno I EMKOCase Gullivers

Zmar v zakončení. Gulliveři nestačili na Karlovy Vary.

V rámci 9. kola 1. ligy zavítali do Brna florbalisté Karlových Varů, tedy celku, který se i letos řadí do společnosti týmů mířících na postup do Superligy. Šlo tak již o třetí domácí měření sil s týmem této výkonnostní kategorie.

První třetina se nesla v relativně vyrovnaném duchu, avšak s tím rozdílem, že hosté Gullivery vycvičili z produktivity. K úvodní brance Zavadila přidal v rozpětí 10 minut hattrick nejproduktivnější hráč soutěže Michal Strachota a nad VUT se začaly stahovat mračna. Nic platný nebyl ani výstavní přesilovkový gól Boušky. Do šaten se tak odcházelo za stavu 1:4.

Druhá třetina byla oproti té první na góly skoupá. Gulliveři i přes vyložené šance nedokázali překonat dobře chytajícího Váradiho v brance Karlových Varů a nedokázali napodobit lehkost v zakončení, kterou předvedli v první dvacetiminutovce hráči Hurricanu. I po 40 minutách tak na světelné tabuli svítil stav 1:4.

Pokud tedy bylo něco, co Gulls z kraje třetí části opravdu nepotřebovali, byl to rychle inkasovaný gól. Bohužel přesně to se 97 vteřin po úvodním hvizdu stalo. O 5 minut později už na VUT svítilo na straně hostí číslo 8, kdežto na té domácí stále pouze 1. Naděje byly ty tam. Hráči Varů jednoduše trestali každou chybu Gulls a téměř všechny gólové šance dokázali přetavit ve chvíli gólového opojení. Na druhé straně to byl tentokrát pravý opak a konečnému skóre 2:9 se nikdo z přítomných nemohl moc divit.

Gulliveři tentokrát velkého favorita nedokázali ani potrápit, nicméně sám trenér domácích Jiří Bořecký v pozápasovém rozhovoru uznal, že Gulls nemohou počítat s tím, že soupeře takového kalibru budou porážet pravidelně.

Další utkání čeká Gullivery už ve čtvrtek a to rovnou v jihomoravském derby na půdě Znojma.

Sokol Brno I EMKOCase Gullivers – FB Hurrican Karlovy Vary 2:9
branky: 
16. Adam Bouška, 58. Tomáš Foret – 8. Jan Zavadil, 8. Michal Strachota, 12. Michal Strachota, 17. Michal Strachota, 42. Jan Zavadil, 44. Miloš Tyl, 46. Miloš Tyl, 47. Jan Zavadil, 51. Tomáš Smolka; rozhodčí: Pavel Hála – Vladimír Hála; vyloučení: 1:2; využití: 1:0; diváků: 69; zásahy brankářů: Daniel Chrást 15 – Daniel Váradi 21; po třetinách: 1:4, 0:0, 1:5;